Kľúče a zámky pre všetkých!
Kľúče a zámky pre všetkých!

Autokľúč bez imobilizéra

„Spravte mi iba obyčajný kľúč – bez imobilizéra.“ … „Ale s tým nebudete vedieť naštartovať!“ … „Nevadí – chcem iba taký.“

V poslednej dobe k nám častejšie prišli ľudia, čo chceli kópiu autokľúča, ale bez imobilizéra. S takým sa nedá štartovať (autá od cca roku 1996 majú elektronické imobilizéry). Prečo to robia?

  1. Idú predávať auto a aby bol k tomu „akože“ druhý kľúč, tak dajú vyrobiť len mechanický.
  2. Majú odblokovaný imobilizér a dá sa naštartovať aj čisto mechanickým kľúčom.
  3. Potrebujú kľúč od dverí, aby náhodou nezlomili kľúč, ktorým štartujú alebo aby mali záložný, ktorým vedia otvoriť zabuchnuté auto.

V prípade 2 a 3 naozaj potrebujú len mechanický kľúč, ale v prvom prípade je zlé ak majiteľ auta nevie, že druhý kľúč nie je plnohodnotná záloha a on sa na to spolieha.

Potom k nám chodia ľudia, čo si kúpili auto a zistili, že druhý kľúč im neštartuje. Ak na to prídu včas (keď ešte majú aj funkčný kľúč), tak im radi, jednoducho a relatívne lacno pomôžeme a vyrobíme záložný plnohodnotný autokľúč. V prípade že už nemajú funkčný kľúč s imobilizérom, je situácia horšia – veľakrát sa dá pomôcť a imobilizér dorobiť, ale je to zložitejšie a drahšie keď je auto nepojazdné.

Je dobré mať zálohu a mať doma odložený plnohodnotný záložný autokľúč – nikdy neviete, čo sa môže stať. Je lepšie teraz dať 15-45€ za imobilizér ako neskôr zložito a pracne spojazdňovať auto…

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *