Kľúče a zámky pre všetkých!
Kľúče a zámky pre všetkých!

Kľúčik Vám dobre otvára?

Prečo sa vás pýtame ako vám otvára kľúčik, aký je rozdiel medzi originálnym a kópiou a ako sa dá zlý kľúč „vylepšiť“ …

Zákazníci sú niekedy prekvapení, keď sa ich spýtame či im kľúče, ktoré chcú rozmnožiť, dobre otvárajú. Pýtame sa to vtedy, keď robíme kľúč podľa kópie a nie podľa originálu kľúča.

Pri kopírovaní z originálu vieme zaručiť, že spravíme dobrý kľúč. Ale z podstaty technológie sa každá ďalšia kópia kľúča zmenší o niekoľko stotín milimetra (aj keď je stroj dobre nastavený) a teda keď sa robia kópie z kópii, po určitom počte razov už začnú ďalšie kópie zadŕhať a kúče neotvárajú dobre.

Pri určitých typoch kľúčov vieme aké majú byť správne hĺbky zúbkov a teda vieme vyrobiť aj zo zlého kľúča zas „originálny“ kľúč so správnymi mierami.

Automaticky vám však nevyrobíme lepší kľúč ako máte, lebo nie vždy je z pohľadu jasné, či máte kľúč zlý – ak zadŕha, je dobré nám to povedať a budeme sa ho snažiť vylepšiť.

Originálny kľúč má väčšinou vyrazené čísla, je na ňom značka firmy, ktorá vyrába vložky (FAB, CISA, EVVA…), niektoré originály sú poniklované aj na zúbkoch a sú väčšinou mosadzné, nie oceľové.

Kópie bežných kľúčov sú väčšinou robené z polotovarov tretích firiem (napr. Silca, JMA, …) a majú na sebe ešte aj označenie typu profilu.

Podľa kľúča vieme tiež povedať, v akej bezpečnostnej triede je vložka a niekedy aj veľa ďalších informácii, prípadne vám pomôcť keď sa vám zle otvára z iných dôvodov – nebojte sa nás teda pýtať! 🙂


Rôzne kópie kľúčovOriginálne kľúče - majú vyrazené čísla zúbky originálnych kľúčov - dokonalo rovné bez vrúbkov a niektoré bývajú poniklované

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *